Почивки в ЧЕРНА ГОРА И ХЪРВАТСКА

Вашата оценка 3.4 от 14 гласа
Почивка в Будва, Черна Гора 2022
Черна гора
Маршрут:
Нова Загора - Стара Загора - Пловдив - София - Кралево - Нови Пазар -Подгорица - Будва - Котор - Цетине - Дубровник
Продължителност
9 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване:
цена от 570 лв.
Програма

Почивка в Будва, Черна Гора 2022

с възможност за посещение на Которски залив, Дубровник и Цетине. 

9 дни / 7 нощувки

Нощен преход на отиване.

Цена от: 570 лв.

 

Тръгване от Нова Загора, Стара Загора, Пловдив. 

Програма :

1 ден: София – Будва.

Приключението до Черна гора и Хърватска ще започне в 19.00 ч. от площад "Александър Невски" в София.  Всички трябва да бъдете 20-30 мин. по- рано там.  И тази година сме помислили за нашите приятели от района на Нова Загора, Стара Загора и Пловдив, които ще вземем малко по- рано през деня.  Голяма част от пътуването преминава през нощта, което за доста хора е по- лекия вариант на това не толкова  леко пътуване. Пътят ни минава покрай сръбските градове Ниш, Крушевац, Кралево, Нови Пазар и столицата на Черна гора Подгорица. На сутринта, като се съмне, една от почивките се пада на невероятното Шкодренско езеро- най – голямото езеро на Балканския полуостров. Тук ще имаме възможност да си направим страхотни снимки. Можете да опитате и да си закупите различни сортове вина, които се продават. Препоръчваме да хапнете и рибена чорба.                         

2 ден: Будва.

Пристигането в Будва се очаква да бъде около обяд. Гледките, които ще се открият пред вас приближавайки Будвенската ривиера ще ви оставят без дъх и ще забравите веднага за дългото пътуване. Веднага след пристигането в хотела ще усетите гостоприемството на черногорците. 

Цял следобед времето е ваше – който иска да почива и след това да се разходи из курорта, който иска да използва цялото време да се наслади на невероятната Будва.

Може да отидете и до центъра на Будва ( Стария град ) с автобус ( около 4 км. ). Минава доста често и струва само 2 евро. Има и плажна алея с множество заведения и магазини, където можете да се разходите, ако не желаете да ходите до центъра. По алеята също може да се стигне до центъра. 

Вечеря. Свобдно време. 

3 ден: Пешеходна обиколка на Стария град на Будва с местен екскурзовод - около 2 часа ( включена в цената за всички) 

Ще се разходим по тесните улички и малки площади, където ще усетите  романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история, всичко кипи от енергия. Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката ни ще научите историята на този град,  датиращ от преди цели 2500 г. Ще имате свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта или просто да се насладите на полъха на Адриатика, да изпиете чаша кафе или вино и да си направите прекрасни снимки.

Свободно време за плаж или разходки в Стария град.  

4 ден: Целодневна екскурзия до Которския залив ( срещу допълнително заплащане).

Закуска.

В този ден ще осъществим една от най- харесваните от туристите екскурзия – Которския залив.  Ще посетим уникалния Котор и малкото градче Пераст с възможност за разходка с лодка до църквата "Богородица от скалата“, разположена на изкуствено създаден остров съвсем близо до брега на Пераст.

За да получите пълна и интересна информация за вас този ден ще се грижи местния ни екскурзовод Сандра. След кратко пътуване ще пристигнем в Котор, а обиколката ще започне от главната порта на Стария град. Екскурзоводката ще ви отведе назад в историята на този невероятен град - укрепление. Котор е построен между 12-ти и 14-ти век и на територията му се намират  много стари исторически паметници на средновековната архитектура. Старият град е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Когато влезете и стъпите на главния градски площад, ще видите наклонената назад вследствие на земетресението от 1667 г. Часовникова кула,  „Стълба на срама”, използван за публично наказание на провинили се граждани и др.

По време на обиколката ще имате възможност да посетите църквите „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала "Свети Трифон" и др. При наличие на свободно време можете да се изкачите самостоятелно по крепостните стени, от където се открива спираща дъха гледка.

Ще имаме свободно време за обяд и релакс в някое от многобройните ресторантчета предлагащи освен хубава храна и напитки, и много хубава атмосфера.  

Следобед ще отидем с автобуса до Пераст. По пътя ще се полюбуваме още малко на страхотния Которски залив. От Пераст ще хванем малко корабче, с който за около 20 мин. се стига до изкуствено създаден остров с църквата „Богоридица от скалата“ ( на черногорски Госпа од Шкрпела). По пътя, а и на самия остров се откриват невероятни гледки към Которския залив. Тук ще чуете легендата за двамата моряци, които намират икона на Света Богородица върху скала и там построяват този остров и църквата. Освен иконата на Света Богородица, която е в църквата, в музея към нея ще се докоснете до шедьовъра тук – гоблена, бродирана икона на Богородица с истински коси. Ще чуете и нейната история. 

Совободно време за снимки и обратно отпътуване с лодката към Пераст и след това отново преминавайки през красотите на Которскяи залив се завръщаме в Будва за вечеря.

5 ден:

Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка. 

6 ден: Допълнителна екскурзия до Дубровник ( срещу допълнително заплащане)

След закуска ще се отправим към Перлата на Адриатика – Дубровник. Екскурзията е целодневна и е с допълнително заплащане. По пътя си ще прекосим с ферибот една малка част от Которския залив, по време на което ще имате възможност да се насладите на прекрасната природа на това място и да си направите чудесни снимки.

В Дубровник ще ни посрещне нашата местна екскурзоводка – Диана, която ще ни разходи из Стария град и ще ни разкаже на чист български език за славното минало на Дубровник, който е бил седалище на една малка, но силна държава.

Нашия пешеходен тур започва от входа на Стария град ( Порта Пиле ).Диана ще ни разходи по главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, много магазини и кафенета. Ще разберете защо всички сгради на тази улица имат една и съща фасада и височина. По време на обиколката ще разгледате и ще научите интересни факти за някои от най-важните сгради в града, ще видите известния фонтан на Онофрио, който е свързан с акведукт на 12 км. извън града, Францисканския  манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, изградената в бароков стил църква Св. Влас и други.

След пешеходната обиколка ще имате свободно  време да си напазарувате, да изпиете чаша кафе в някое от многото прекрасни кафенета, да разгледате Стария град по интереси или да отидете до оствор Локрум с корабче ( за сметка на свободното време в Дубровник ). Пътят до там е около 15 мин. в едната посока. От корабчето се открива  хубава гледка към Дубровник и крепостта. На острова можете да се насладите на спокойствие, да посетите ботаническата градина и известното Мъртво море, представляващо вътрешно затворено езеро пълно със солена морска вода. Водата е кристално чиста и топла и привлича болшинството туристи да изкарат деня там. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край.

Късния следобед ще тръгнем обратно за Будва за да се приберем за вечеря.

7 ден:

Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Полудневна допълнителна екскурзия до Цетине ( срещу допълнително заплащане )

Закуска. Свободен ден за плаж или допълнителна екскурзия до Цетине - старата и историческа столица на Черна гора основана през ХV век, духовен и културен център на страната. Можете да посетите един от най- старите манастири- Цетински манастир. В него се съхраняват мощите на Св.Петър I Цетински, дясната ръка на Св.Йоан Кръстител, част от Св.Кръст, короната на сръбския крал Стефан Урош III Дечански от династията Неманич от XIV век. В народния музей се съхранява иконата на Богородица Фирмеса, рисувана от Св.Лука в началото на I век., по- късно украсена със злато, диаманти, рубини и сапфири. Тук се намира още резиденцията "Билярда", в която е работил и живял най- уважавания за черногорците владетел, поет и философ Петър II Петрович Негош, двореца на последния крал на Черна гора Никола I Петрович Негош, Влашката църква от ХIV век и др.

9 ден: Будва – София.

За съжаление всяко хубаво нещо има край. Желателно е преди закуска да освободим стаите за да сме готови за отпътуване след това. Този път пътуването ще е дневно, ще има доста повече време в светлата част на деня, така че ще успеем да се насладим на красотите на Черна гора. Още в началото на нашето пътешествие обратно ще спрем за кратка фотопауза при известния остров „Свети Стефан“. Пътят ни минава по каньона на река Морача, където се откриват много красиви гледки. Пристигането в София се очаква да бъде около полунощ, но това зависи от много фактори, като пътни условия, забавяне на границите и т.н, така че както се казва „път време няма“.  

 

Цени на възрастен в двойна/ тройна стая:

 

 

 

Дати:

 

Вила Сан Марко 3*

 

 

 

 

  https://bit.ly/3QqCz0F     

изхранване:

Закуска и вечеря

 

 

 

     

 

   

 

25.08 - 02.09 - 

Ограничени места!

590 лв. 

 

.

03.09 – 11.09

Ограничени места !

570 лв.

 

12.09 – 18.09

5 нощувки

ПОТВЪРДЕНА! ИМА МЕСТА!

460 лв.

 

 

Отстъпки и доплащания :

- Деца от 3 до 11.99 г. настанени с двама възрастни на допълнително легло –  на запитване - позвънете на тел. 0878 775 222 за да ви изготвим оферта. 

- Доплащане за самостоятелна стая: на запитване

- Тръгване от Нова Загора, Стара Загора и Пловдив при мин. 10 човека от региона : Доплащане за двете посоки : от Нова Загора и Стара Загора : 45 лв., от Пловдив: 40 лв.

 

Пакетната цена е за възрастен, настанен в двойна стая и включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус
 • 7/5 нощувки във Вила Сан Марко 3* в Бечичи. Виж снимки тук:  https://bit.ly/3QqCz0F ( на около 4 кмот Стария град на Будва ) ( виж повече в описанието на хотела или ни позвъни на 0878 775 222 за да ти разкажем повече за плюсовете и минусите ) 
 • 7/5 закуски и 7/5 вечери със сервиране по меню ( избор от няколко варианта), не са включени напитки.
 •  Екскурзовод от агенцията.
 • Туристическа обиколка на Будва с местен екскурзовод ( на сръбски или английски с превод на бъгарски език)
 • Фотопауза при остров „Свети Стефан“
 • Медицинска застраховка асистанс с покритие 5000 евро ( за лица от 66 до 75 г.- доплащане 10 лв, за лица от 76 до 80 г. - доплащане 20 лв., за лица над 80 г. - доплащане 30 лв. )
 • Горивна такса за всички нови резервации след 08.06 е калкулирана и няма да се начислява допълнително, ако няма нов скок на горивата до датата на отпътуване. 

        Пакетната цена не включва:

 • Целодневна екскурзия до Которския залив -  уникалния Котор и малкото градче Пераст с възможност за разходка с лодка до църквата "Св. Богородица от скалите“, разположена на изкусвено създаден остров съвсем близо до брега на Пераст – с местен екскурзовод  (на сръбски с превод на бъгарски език) – 35 лв. без включен билет за корабчето и вход за църквата - 7 евро ( екскурзията се заявява при подписване на договора.)
 • Целодневна екскурзия до Дубровник с включена пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език – 60 лева ( екскурзията се заявява при подписване на договора).
 •  Полудневна Екскурзия до Цетине – 25 лв. ( екскурзията се заявява при подписване на договора) 
 • Билет за корабче до остров Локрум – 150 хърв. куни ( около 22 евро ) – индивидуално посещение.   
 • Входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер
 • Туристическа такса – 1,50 евро на човек на ден (заплаща се на място в хотела )
 • Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание:  цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
 • Транспорт от Нова Загора, Стара Загора и Пловдив при мин. 10 човека от региона - доплащане за двете посоки : от Нова Загора и Стара Загора : 45 лв., от Пловдив: 40 лв.
 •  PCR или антигенен бърз тест,  ако е необходим към датата на пътуване.
 • Билет за корабчето в Пераст + вход за църквата - 7 евро
 • Туристическа такса за Стария град на Будва - 1 евро
 • Туристическа такса за Стария град на Котор - 1 евро  

 

 Входни такси на посещаваните обекти ( цените на входните такси  са оринетировъчни и може да претърпят промени)  :

·         ДУБРОВНИК: Крепостни стени - 200 хърв. куни; Лифт до хълма Сърдж – 150 хърв.куни,  Кнежев двор – 40 хърв. куни; Доминикански манастир – 30 хърв.куни; старата аптека във Францисканския манастир – 25 хърв. куни;

·         Крепостната стена в Котор: 8 евро 

·         Цитаделата на Будва – 3,5 евро;

 ВАЖНО! ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗЯВЯВАТ И ЗАПЛАЩАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО. ЗАПЛАТЕНИТЕ ЕКСКУРЗИИ  НА МЯСТО ЩЕ БЪДАТ С 15 лв. ПО- СКЪПИ! 

Информация за хотелите по програмата:  

ВИЛА САН МАРКО 3* :

Разгледайте тук:  https://bit.ly/3QqCz0F  

Нашето мнение за Вила Сан Марко и ресторант Палма !!! :


Вила Сан Марко e
малък семеен хотел в Бечичи, една от туристичските части на Будва ( около 4 км. от центъра на Будва). Можете да разгледате снимки тук: https://bit.ly/3QqCz0F  Намира  се на тихо и спокойно място сред градина от маслинови дървета. Не предлага луксозни условия, но има всичко необходимо за една ползотворна почивка, стаите са тип студиа, разполагащи с кухненски бокс, всяка стая е със спалня, има климатик, който се ползва безплатно. Всяка стая има балкон, където туристите обичат да релаксират и да се наслаждават на тишината и спокойствието сред маслиновите дървета.  

Хотелът се намира малко нависоко, но стигането до него не е трудно, ако нямате двигателни проблеми. Ресторант Палма, в който е изхранването се намира на около 5-6 мин.пеша от Вила Сан Марко ( 350 м. ) , а плажът е на около 10 минути. Ресторанта и плажа ги делят 150-200 м.  
Храната в ресторант Палма е винаги прясна и вкусна, като имате избор от няколко различни менюта.
Всички отзиви за качеството на храната на нашите туристи в последните няколко години са положителни, а какво по- важно от тяхното мнение. Нещата винаги се приготвят на момента, а не както в големите хотели и претрупаните блок маси, където всичко стои по дни.

 

Условия за записване:

Депозит: 250 лв. на човек. 

Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

                                     

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

Допълнителните екскурзии се осъществяват при мин. 20 записани туристи.

 

 

 Цени

Дата Двойна стая
25.08.2022 - 02.09.2022 г. 590 лв.
03.09.2022 - 11.09.2022 г. 570 лв.
12.09.2022 - 18.09.2022 г. 460 лв.


Проверка на резервация
Проверете статуса на вашата резервация
Електронен бюлетин
Абонирайте се и получавайте нашите топ оферти на вашия email
За контакти и резервации
0878 775 222
гр. София, бул. Александър Малинов 23,
Търговски център CITY POINT, ет.2, офис 73